2003 moff'n lux texit

                                                                                                                                         

                                                                                                                                                Juli 2003

 

Beste Bollenbranchers,

 

Wat al enige jaren als een trillend zwaard van Damocles boven onze helmen hing, is na het afgelopen Texeltreffen op pijnlijke wijze bewaarheid geworden: boer Commandeur heeft de BB tot club non grata gebombardeerd, waarmee een einde komt aan zo'n 25 jaar op verantwoorde wijze samenzijn op dit machtige waddeneiland, in boerderij De Stolp tenminste. Meer Texit dan Texel dus. En dat juist nu Texel 2003 een totaal vernieuwd, uiterst vrouwvriendelijk programma bood, direct goed voor het dramatische dieptepunt van slechts 21 leden (waaronder de daders). Voorzitter Peer is er volledig stuk van en roept daarom op tot verregaande represailles tegen de reuzelgevulde leden die hiervoor verantwoordelijk zijn.

 

De stoppen van het gezin Commandeur bleken er voorgoed uit gesmolten, bij de aanblik van hun jonge coniferen op zondagmorgen. Die bleken namelijk even weg en – hoewel van hout –niet bestemd voor het kampvuur. Over andere brandstof zoals dood loofhout, bielzen, steunpalen, schapen, konijnen en weilandafzettingen is niet gesproken. Het lijkt dan ook wenselijk dat de dader(s) van dit milieudelict zich terstond melden (of liever nog: worden verraden), opdat zij door een select BB-peloton standrechtelijk kunnen worden geëxecuteerd. De BB-statuten laten hierover immers geen misverstanden bestaan.

 

Quo vadis?

Na deze terechtstelling moet de BB wel verder. Deze onheilstijding is daarom tegelijk een oproep voor het zoeken naar een nieuwe locatie. Dat mag op Texel zijn, maar met een Ardennenoffensief is natuurlijk ook niets mis. Onze Belgen doen doorgaans niet zo moeilijk over een kampvuurtje meer of minder en ze schijnen ook wel een aardig pintje te schenken. Misschien ook wel een goede gelegenheid om de moeder aller BB-treffens, Frau Hacke, weer nieuw leven in te blazen, ditmaal niet gebonden aan Pinksteren. Hoe dan ook: alle tips zijn welkom bij Peer. Maar eerst nog de tips die kunnen leiden tot aanhouding van de daders.

 

Nog meer kommer en kwel

Op Texelzaterdag (don't mention Texel!) kwam ons aller Tontos lelijk ten val met zijn Guzzi California in het doorgaans toch zo lieflijke Vlamingenland. Omdat er heel wat moet gebeuren voordat Tontos überhaupt van zijn (verre van ideale) lijn is af te brengen, kunt u de oorzaak wel raden: arme Tontos moest uitwijken voor een onhandig manoeuvrerend blik. De berm bleek scherprechter en de pijnlijk gekwetste Tontos moest worden afgevoerd naar de plaatselijke dokter Bob, net als zijn trouwe Cali. Volgens het relaas van Peer werden een gebroken sleutelbeen en rib vastgesteld, waarna de gekwetste huiswaarts werd gezonden. Daar brak pas echt de pleuris uit en weldra werd het Tontos zwart voor ogen van kommer en kwel. Een tweede diagnose luidde dan ook een gescheurde milt en naar verluidt, is dat geen pretje. Die milt schijnt inmiddels aan de zwerfkatten gevoerd te zijn en Tontos zit weer lekker thuis, maar voordat het zover was, lag het fysiek van Tontos lelijk dwars (niet te verwarren met dwarslaesie). Volgens de laatste berichten van voorzitter Peer is Tontos' Guz er zo mogelijk nog lelijker aan toe: Tontos heeft een total. En dat terwijl hij had gezworen deze fiets tot aan zijn dood te blijven rijden, i.v.m. de emotionele waarde na een erfenis van een goede vriend en zo. Nu Tontos de klap overleefd lijkt te hebben, komt maar weer eens pijnlijk vast te staan dat een Warmerdam liever zijn woord breekt dan zijn nek. Laten we eens kijken of er toch nog redding mogelijk is. Niet door Tontos uit zijn lijden te verlossen, maar door zijn Guzzi-wraksel te reanimeren. Tips, hand- en spandiensten en donaties zijn welkom.

 

Voor beter nieuws: z.a.k. (zie andere kant).

We gaan weer een stukkie tuffen en wel rond de grootste plas die dit zompig moeras rijk is, het IJsselmeer. We doen dat in twee dagen tijdens het nu al legendarische

 

Da' ben't Moff'n Toerrit 2003  

30 & 31 augustus

 

Vertrek:                     zaterdag 30 augustus, 12.00 uur, Café De Kleine Beurs op Hillegom

Logies:                        schimmelig stuk dundoek uit eigen afleg, met steevast te weinig haringen

Overnachting:            waarschijnlijk jachthaven Stavoren, tenzij de aanwezige Duitsers ons nog

                                    herkennen

 

Terugblik

Jááááááááááááááááren geleden, de meeste leden beschikten nog over haar, pigment, eigen tanden en lid dan wel nepklinkers rond andermans lid én vaste ontlasting, maakten wij deze helletocht voor het laatst. Hij was wel heel bijzonder geslaagd door de strakke hemel op zondag, diepgrijs tot zwart en nogal lek, die destijds leidde tot onvergetelijke Joe Bar-taferelen, met John Salman met verre van waterdichte Norton nulpitter in de hoofdrol. De bereidwillige wegenwacht van destijds schijnt nu zijn eigen SM-clubje uit te baten, terwijl Jerommeke tegenwoordig in het bungee jumpen schijnt te zitten. Dat is voor mensen die wel graag bungelend aan een stuk touw de dood in de ogen kijken, in tegenstelling tot zijn 'sleep' John, die tegen wil en dank welhaast over zijn Norton-stuur heen over drukke verkeerspleinen werd gesleurd. Tot groot vermaak van de zeikend natte volgtroepen, dat spreekt. O ja, voor degenen die het destijds hebben gemist: deze helse toerrit dankt zijn naam 'Da' ben't Moff'n' aan de uiterst vriendelijke en correcte wijze waarop de Friese horeca onze oosterburen tegemoet treedt. De BB-leden, toch niet altijd even genuanceerd waar het ereschulden en Wiedergutmachung betreft, kwamen naast deze (voor ons overigens zeer vriendelijke) Friezen welhaast voorkomend over.

 

En twee weken later is het alweer feest. Ons aller dissidente lid Maarten K. te C. te L. heeft weer een mooi weekend in het machtige Luxemburg geprikt voor het

 

Zeuro 45-treffen 2003

12 & 13 september op camping Seylerhof

Schrondweiler, Luxemburg

 

Je kunt hier zelf je tentje prikken (11 zeuro p.p. p.n. incl. vroegstuk), slapen op zaal (voor de geriatrische leden met incontinentieprobleempjes), in een caravan (voor de zijspanleden en Kuiken), in een kamer (voor de Hans van der Togtstrip-leden) of zelfs in het hooi (voor de varkensleden, lees: allen en Kuiken). Er is een puike Bierstube, goeie grubba, een barbeknoei en natuurlijk zal Maarten ons weer proberen zoek te rijden tijdens een rustieke toerrit in de feeërieke omgeving. Op de uitgebreide website van camping Seylerhof kun je alvast sfeer proeven. Allemaal komen dus, geen goedkope smoezen (geldt in het bijzonder voor Tontos) en graag een alternatieve locatie voor Texit. O ja, geef in Christus Koningsnaam nu eens al die e-mailadressen op aan uw sloerie, ook wijzigingen zijn wel handig qua communicatie.

 

Camping Seylerhof                           

L-9184 Schrondweiler
Luxemburg
Telefoon: +352 819643
Telefax: +352 819663

www.seylerhof.de     

   

 

 

 

Uw clubslet