2003 loeilands heerlen

 November 2003

Beste Bollenbranchers,                                                                                                       

Hierbij een striemende oproep van uw clubsletteriaat, namens vriend Kuiken-varken en boodschapper Marja (van Boer), om massaal den brommerd te nemen richting het glooiende Limboland, voor het nu al legendarische

Loeilands Treffen te Heeglen, hè

12-13-14 december 2003

(ja, ja, we weten dat Sandra en Mathilde het niet daar vieren, hè)

 

Camping/café/kippenhok/afwerkplek/junk-yard ‘In den Hof’

Musschenbroek 27, HEERLEN-Noord, tel: 045 5708234

 

Het wordt er tenslotte weer prima weer voor. De formule van het veelgeroemde Loeilands is even overzichtelijk als doelloos: men aanvaardt de reis bij voorkeur op vrijdag na zonsondergang, om nog vóór het brugrestaurant over de A4 al aan de geest- en zaaddodende slalomtocht te beginnen, langs ranzig ronkend blik. Een hemeltergende exercitie, die zal voortduren tot ver beneden de Moerdijk. Uiteraard zorgen sneeuw en ijzel voor de nodige billenknijpende manoeuvres op matig verlichte klaverbladen en de snijdende oostenwind voor het bijkans afvriezen van het met pus gevulde lid. De al zo vaak door je clubvrinden ingewreven valse bezuiniging op geschikte kleding en helm met transparant vizier komt ook tijdens deze helletocht weer pijnlijk naar voren. Gelukkig heb je het te druk met je door pekel brandende ogen en kloppend voorhoofd. Lekker, zo'n opgeklapt krassenvizier on the rocks.

 

Maar eenmaal aangekomen op Camping/café/kippenhok/afwerkplek/junk-yard ‘In den Hof’, wacht je de hemel op aarde. Na het chemisch voetenbadje tegen het immer sluipende gevaar van gekke-kippenziekte, lonkt hier het drankenkabinet van een gastvrije Limburgse familie, terwijl in de keuken het ene na het andere kadaver boven hoog vuur wordt gegaard. De vrijdagavond staat in het teken van een liederlijk drinkgelag, net als de zaterdagavond overigens, en tussendoor is er volop gelegenheid voor redeloze kout en een drankje. Af en toe wordt er een husje ontlast of een weinig doelloos rondgetoerd, totdat er weer eens iets onherstelbaar afbreekt, of iemand gewoon op zijn lelijke platte plaat pleurt. De te korte nachten breng je door op de fijne gemengde jongensslaapzolder (slaapbaal en reservegebit mee!) waar het goed zagen is, of naar wens onder eigen schimmellap in de zompige vrieskou. Op zondagochtend worden zuchtend de wonden gelikt, de waard betaald, zijn dochter onteerd en rillend van kommer en kwel de onwillige brommerds bestegen. Kortom, zo'n weekend ongeveer. Wel even vooraf in actie komen, hè:

 

MELD JE AAN BIJ KUIKEN-VARKEN: 0252 524 402, opdat men op Camping 'In den Hof' tijdig voldoende (pluim)vee preventief kan ruimen voor de immer knagende BB-magen .

 

Dan nog even dit: NIEUWS OVER TEXIT

Naar het zich laat aanzien is Voorzitter van Stront Peer vd B. druk doende met een alternatieve bestemming voor Texel, nu de BB niet langer welkom lijkt bij Boer Commandeur aldaar. Stel je eens voor: Helvetia, met zijn adembenemende landschap van rimpelloze meren, besneeuwde Alpen en uitdagende passen. Het land van Heidi en Peertje, van de Milka-koe en de Raclette, van de goudroof door de nazi's en het bankgeheim: onze Peer maakt serieus werk van een geweldig alternatief voor Texit: Zürich!!! En wij Peer maar jarenlang voor dronken nietsnut uitmaken, non-valeur van de ergste soort, rugartiest, reuzelzeug, Hans van der Togtstrip, verre-van-ideale-schoonzoon, dat soort typeringen. Mijn oprechte excuses Peer, zóóó'n eindegozer ben je, echt waar! Of had ik het toch niet helemaal goed verstaan? Was het nou Zürich met of zonder Umlaut? Peer, zeg 'ns wat! Hé Peer, lamzak! We gaan toch niet alleen maar over die suffe afsluitdijk heen en weer tuffen, hè! Peer!!! Peer?