2003 Het doek valt over Texel

Beste Bollenbranchers,

 

Wat al enige jaren als een trillend zwaard van Damocles boven onze helmen hing, is na het afgelopen Texeltreffen op pijnlijke wijze bewaarheid geworden: boer Commandeur heeft de BB tot club non grata gebombardeerd, waarmee een einde komt aan zo'n 25 jaar op verantwoorde wijze samenzijn op dit machtige waddeneiland, in boerderij De Stolp tenminste. En dat juist nu Texel 2003 een totaal vernieuwd, uiterst vrouwvriendelijk programma bood. Voorzitter Peer is er volledig stuk van en roept daarom op tot verregaande represailles tegen de reuzelgevulde leden die hiervoor verantwoordelijk zijn.

 

Wat de stoppen bij het gezin Commandeur hebben doen springen, waren enkele jonge coniferen, die – hoewel van hout – niet voor het kampvuur bestemd bleken. Over andere brandstof zoals dood loofhout, bielzen, steunpalen, schapen, konijnen en weilandafzettingen is niet gesproken. Het lijkt dan ook wenselijk dat de dader(s) van dit milieudelict zich terstond melden (of liever nog: worden verraden), opdat zij door een select BB-peloton standrechtelijk kunnen worden geëxecuteerd. De BB-statuten laten hierover immers geen misverstanden bestaan.

 

Na deze terechtstelling moet de BB wel verder. Deze onheilstijding is daarom tegelijk een oproep voor het zoeken naar een nieuwe locatie. Dat mag op Texel zijn, maar met een Ardennenoffensief is natuurlijk ook niets mis. Onze Belgen doen doorgaans niet zo moeilijk over een kampvuurtje en ze schijnen ook wel een aardig pintje te schenken. Misschien ook wel een goede gelegenheid om de moeder aller BB-treffens Frau Hacke weer nieuw leven in te blazen, ditmaal niet gebonden aan Pinksteren. Hoe dan ook: alle tips zijn welkom bij Peer. Maar eerst nog de tips die kunnen leiden tot aanhouding van de daders.

 

Dit jaar kende de opkomst voor Texel overigens het dramatische dieptepunt van slechts 21 leden (waaronder de daders). Om bij de thuisblijvers nog even in te wrijven dat dit toch echt de laatste keer is geweest, hierbij nog een keer het laatste Texelbulletin.

 

Uw clubslet