2003 hacke & texel

                                                                                                                                    

                                                                                                                                                Mei 2003

 

Beste bollenbranchers,

Nu we de enerverende dodenherdenking hebben overleefd en de Duitse Invasie van onze fraaie Bollenstreek weer in volle gang is, wordt het voor de BB de hoogste tijd voor wat Lebensraum im Osten. En waar vind je die mooier dan rond het lieflijke Ohlhagen te D. Dat wil zeggen, tot ene Frau H. de feeërieke stilte aldaar verscheurt met haar vriendelijke, doch wat schelle en licht dwingende meisjesstem. Met andere woorden: Pinksteren wordt dit jaar weer op de enige juiste wijze gevierd tijdens het

 

 

Frau Hacke Treffen 2003  

7. b.z. 9. Juni, Pferdehof Hacke, Ohlhagen, Deutschland

 

 

Terugblik

Door het almaar stijgende fossiele gehalte van de BB wordt er door de meeste vaalten nog maar zelden een rondje getuft. Dat geldt niet voor de echte die-hards, al schijnt er onder hen ook steeds meer de klad in te komen. Neem nu onze Niekske, u weet wel, die rijkelijk met overtollig (geverfd) haar (en altijd nét op die plekken waar je het liever niet hebt) bedeelde Loeiboei, verwekker ener schattige dochter Savine, die – de goden zij geloofd en geprezen – moeders genen meekreeg. Deze vervaarlijke laagschedelige van onbestemde soort bleef laatst tijdens de Kleine Beurs-reünie (was trouwens prima plan dames) liever bij dochterlief op de driezits dan dat hij Nina in de Beurs zou aflossen. Hoezo verregaande ruggemergverweking? Wel moet ik onze reuzelgevulde ideale schoonzoon nageven dat hij er op 8 maart in Heerlen bij was, tijdens het weekend voor Bas die er helaas zelf uiteindelijk niet bij kon zijn.

 

Heerlen

Zonnetje in huis in Heerlen was ongetwijfeld Kuiken, die er in die periode zichtbaar de vogelpest in had. Maar er waren meer smetjes dat weekend. Zo vergat ons aller Arie, Vader Aller Olie Rondgierende Toerritten, zijn veelgeprezen Matchless-rit aan te melden voor een BBB. Daags voor dit topevenement echter, betichtte hij uw clubslet ervan deze rit te zijn vergeten. Maar zeg nu zelf: om een uitspraak van Arie te kunnen onthouden, zul je hem toch eerst moeten verstaan en dat valt doorgaans niet mee na 17.00 uur 's middags. En wie zou nu eerder zoiets belangwekkends vergeten, Arie of uw typgeit? Korsakov, wat was dat ook al weer?

Genoeg gezeverd en gezuurd. Hoe lelijk het als BB'er met je kan aflopen, wordt tijdens ieder BB-treffen weer pijnlijk tentoongespreid door de Vader Aller Renntomaten, Geep. Deze op het oog altijd vriendelijke, goedlachse, blozende, kleine teringariër met krimpscheuren her en der presteert het immers om iedere keer die god geeft op weer een ander stuk Jappenschrot te verschijnen. Zo niet ditmaal. Uit welingelichte bron vernamen wij dat deze vroeger toch zo bewonderde Ducati-coureur zijn ranzige Intruder gaat opknappen. "Kan dat dan?" hoor ik u zich al bedenkelijk afvragen. Welzeker, door er een rukhaak aan te bakken en er een aanhanger type KIP-caravan achter te hangen. Mijn complimenten Geep, dat maakt je hemeltergende verschijning een stuk vriendelijker voor het netvlies. Onduidelijk is of Geeps favoriete bijslaap Nel nog steeds de buddy verkiest of voortaan horizontaal zal worden vervoerd.

 

 

 

 

Hoop

Is het dan allemaal kommer en kwel binnen de BB? Neen. Naar het schijnt, werd op Stationsweg 130 onlangs een archeologische vondst van belang gedaan: Bert van der B., broer van de Vader Aller Voorzitters Van Stront, trof aldaar de resten van zijn aftandse BMW aan onder wat andere verfresten en chemisch afval. Zijn te dikke bloed kroop terstond waar het niet gaan kan en na wat hak- en breekwerk zou hij er in zijn geslaagd het deplorabele gedrocht weer tot leven te schoppen. We zullen zien in Ohlhagen. Nu we het toch over de Stationsweg hebben, wanneer verschijnen Bert van der B. en Bibber de G., Vader Aller Trilstaven, nu eens voor de Rijdende Rechter om hun langlopend geschil over 2m² Hillegommer gifgrond te beslechten?

 

Nog meer heuglijk nieuws: boer Commandeur heeft nog altijd geen negatief reisadvies uitgevaardigd voor zijn machtige eiland, dus gaan we allemaal naar het

 


Texel Treffen op 20 t/m 22 juni 2003

                                       Boer Vermeij neemt een Texels schaap 'op zijn hondjes'

 

Uw secretariaat verrot het ten enenmale u een routebeschrijving of plattegrond van de toplocaties kampeerboerderij De Stolp en Pferdehof Hacke te verstrekken. Het doelloos – en steeds harder en vloekend – rondjes rijden in het donker versterkt immers de onderlinge kameraadschap en zo komen er tenminste weer eens wat kilometers op de teller.

 

Texel-programma dit jaar totaal vernieuwd en vrouwvriendelijker dan ooit

Dit jaar wordt op Texel een nieuwe formule gehanteerd. Het programma ziet er in het kort als volgt uit:

 

vrijdag 20-06      aankomst, diner in Chinees restaurant De Lange Muur in De Koog met wellicht een

                            paar biertjes voor d'rbij; aansluitend stappen in De Koog

zaterdag 21-06    aankomst voor degenen die het vrijdag niet konden vinden, rondjes rijden, bier

                            drinken, veganistische barbeknoei met bloederig, lillend vlees met krokant zwart

                            korstje en biertje voor de schrik; aansluitend kampvuur met alles wat Jeroen weet

                            los te wrikken en te torsen

zondag 22-06      aankomst voor degenen die nooit iets zullen begrijpen, vomeren, ontslakken,

                            nazuchten, opstallen uitmesten; ff sleutelen, die ene boot weer missen, zuchten

 

Het enige wat hetzelfde bleef, is jolijt met het Texels schaap (zie foto boven)

 

Marja 30

"Wordt er dan alleen in Duitsland en Nederland gezopen?" hoor ik u al klagen. Neen, niets van dat alles. Op zaterdag 2 augustus viert ons aller Marja Kool haar 30e verjaardag en laat hiervoor de nodige vaten aanslaan op de ons welbekende camping High Chapperal (Hí, háááá!!) in Godbrange, Lux. Naar het schijnt, zijn jullie van harte welkom, al kan ik me daar helemaal niets bij voorstellen.

 

Uw clubslet