2002 texel arietours geduld vs felius


                                                                                                                                       8 april 2002

Beste bollenbranchers,

 

Een kwestie van geduld

Je zal maar Geduld hebben en Felius heten. Zo rijd je nog prinsheerlijk op je Le Mans door Amsterdam, zo vlieg je hoog door het zwerk over de auto van een BN-er uit Suriname heen. En dat alles breed uitgemeten in de Privé. "Waar heeft die clubslet het in Christus Koningsnaam over?!" hoor ik u al denken. Welnu, Bert Felius stuiterde onlangs niet bepaald zachtzinnig van zijn Le Mans af, omdat voormalig soapster, rasacteur en DÉ lieveling van de BB, Jimmy Geduld, hem domweg voor zijn flikker reed. Dat geintje leverde Bert vijf breuken in het been op en een prominente plaats in het opinieblad Privé (sinds Willem Alexander het rapport over schoonpapa Zorreguieta 'een mening' noemde). Doekje voor het bloeden was het feit dat Bert tegelijk op een gemakkelijke manier van zijn Guzzi verlost werd. Jimmy Geduld (naar het schijnt geen familie van Patrick Kluivert) meende als Bekende Nederlander wel door rood te kunnen rijden, of hij heeft het gewoon helemaal gehad met al die verschillende kleuren in Nederland. Feit blijft dat Bert zwaar de piel was. Als we Privé mogen geloven (en dat doen wij graag), viel het volgens mijnheer Geduld allemaal wel mee met onze Bert, al deelt hijzelf die mening niet: "Wat een fatsoenlijke vent is dat!" liet Bert zich verontwaardigd ontvallen, toen Jimmy de zaak na één telefoontje in het begin wel weer gescheten leek te vinden. "(...) ik voel me in de steek gelaten." Rasacteur Geduld zou razend druk zijn met filmopnamen en heeft er veel van geleerd zegt hij: "Je moet niet gaan stressen en autorijden tegelijk." (Zo, zo) Verder voerde hij nog als verzachtende omstandigheden aan dat hij nooit had gezegd WANNEER hij bij Bert op bezoek zou gaan (hoewel die eerste keer op dat kruispunt wel genoeg lijkt, zou je zeggen). Het is niet geheel duidelijk of de zaak nu goed geregeld wordt of dat Bert de BB gaat inschakelen om zijn schade te verhalen. Wel zeker is dat de schrik er bij een collega van Bert goed in zat op de plaats des onheils. Wijzend op een van de cilinders zei hij: Jezus zeg, moet je kijken: dat motorblok is helemaal gebroken!" Wij wensen Bert veel sterkte en beterschap en een stuk minder Geduld in de toekomst.

 

Gelukkig hebben we Arie M. te H. nog. Deze geboren en getogen Lisser en berijder van allerhande incourant rollend schrot heeft weer iets moois voor ons geregeld. Op zondag 21 april verzamelt zich een colonne vrachtwagens voor café De Kleine Beurs te Hillegom, alle tot de rand toe gevuld met garagesplit. Die heuglijke dag staat namelijk in het teken van het: 

 

Engelse ziekte-treffen 2002

21 april, 12.00 uur verzamelen café De Kleine Beurs Hillegom

 

Onze vleesgeworden zingende zaag heeft namelijk samen met de Matchless- en Ariel-club voor deze dag een alleraardigste tourrit in petto, met een glimmende verzameling van oude Engelse motorfietsen. Glimmend van de gelekte olie wel te verstaan. Volgens voorzitter P. vd B. te L. zou Arie er goed aan doen op zijn Guzzi aan de start te verschijnen, dit onder druk van een belangengroepering die onder verontruste bollenkwekers uit de streek zou zijn opgericht. Hiermee wordt tegelijk de weg vrij gemaakt voor de mensen die met een niet-Brits vehikel aan de helletocht wensen deel te nemen. Allemaal komen dus! 

 

Harde kern BB ontwaakt

Binnenkort is het weer zover. De enige gelegenheid waarbij zich meer dan 5 BB-ers melden voor een enerverend treffen is het jaarlijkse rondje om de Den Burgse kerk. We hebben het over:

 

Texel 2002 op 14-15-16 juni

 

Dus: allemaal hard aan het werk om de benzinevel uit je tank te vissen, een accu te kopen, de banden op te pompen dan wel te vervangen door minder uitgedroogde exemplaren en het dringende advies om een aantal rijlessen te nemen. Er is namelijk nogal wat veranderd in de Wegenverkeerswet sinds de laatste keer dat jullie je de weg op waagden, plus dat enige oefening voor zo'n monsterrit zeker geen kwaad kan voor de harde kern.

 

De geruimde stallen van boer Commandeur staan er na het MKZ-topjaar 2001 weer uitnodigend bij. Na zoveel jaren van pret en jolijt in en rond kampeerboerderij 'De Stolp' is het goed om weer eens even stil te staan bij wat huisregels en de puntjes op de 'i' te zetten, want van enige opvolging lijkt al jaren geen sprake meer. Tussen haakjes vindt u eventueel commentaar of toelichting van uw clubslet op het HUISREGLEMENT:

 

·         "U meldt zich bij aankomst bij de beheerder."

·         "Terwijl de groep BUITEN wacht, wordt in overleg met de beheerder een indeling gemaakt, waarbij jongens en meisjes in principe op gescheiden kamers /zaaltjes slapen." (kortom: net als thuis).

·         "Overdag blijft men niet in de slaapkamers/-zaaltjes rondhangen." (zelfs niet als men ten dode opgeschreven lijkt door een hang naar zelfdestructie de avond/nacht vooraf, Loeiboei). "Hiervoor is het dagverblijf en speelerf."

·         "Met schoenen, laarzen en klompen komt men niet op de bedden." (hoe dan wel, vraagt men zich af)

·         "In de slaapvertrekken wordt beslist niet gerookt, gegeten of gedronken." (het is niet duidelijk of dit ook geldt voor de omgekeerde richting, wanneer de peristaltiek overhoop ligt door alcoholvergiftiging)

·         "Kussens in de slaapvertrekken zijn beslist geen slagwapens." (inderdaad; eerder chemische wapens na het ledigen van je zompige maaginhoud erin)

·         "In de boerderij wordt nergens op geschreven of getekend." (alsof iemand binnen de BB hiertoe al in staat zou zijn; onduidelijk blijft of dit ook geldt voor een rectale signatuur in het closet, Boer, Peer, Arie, Kuiken, Geep, Loeiboei, Arja, Huut, Jan Dw. en Van Rampen)

·         (De regel omtrent het kuisen van een en ander is me te ingewikkeld)

·         "'s Nachts is het hier rustig van12 uur 's nachts tot 6 uur 's morgens." (dan heeft boer Commandeur verdomd slechte oren) "Bijgebouwen zijn niet vrij toegankelijk." (behalve voor Jeroen dan, op zijn jacht naar schepen, parket, (kerk)meubels en huisraad voor het kampvuur)

·         "Voor vertrek naar huis wordt door u afgerekend  en samen met u gekeken of het geheel schoon en in oorspronkelijke staat wordt opgeleverd." (onduidelijk is welk ijkpunt wordt bedoeld)

·         "Eventuele breuk of schade dient door u ter plaatse gemeld, hersteld, dan wel betaald te worden." (dit geldt niet voor gebitten, botten, reputaties en relaties)

·         "In verband met de politieverordening dient een lijst met namen van deelnemers aanwezig te zijn bij de beheerder." (deze regel lijkt wat onzinnig, daar de korpsen van Texel en Kennemerland deze gegevens online beschikbaar hebben en voortdurend met elkaar in overleg blijven)

·         "Huisdieren zijn niet toegestaan." (dat geldt dan kennelijk niet voor de bedmijt en de wandbeer)

 

Voor zover het reglement. Dan bereikten het secretariaat nog verscheidene vragen over wat men nu wel en niet kan aanvangen met het Texels schaap na de MKZ-crisis. Vandaar nog wat tips tot slot:

 

·         Een lelijke hond met krulhaar die raar loopt en blaft, is een schaap.

·         Wanneer een restaurant schapenvlees op de kaart heeft, zegt dat niets over veilig vrijen elders op het eiland.

·         Een schaap dat lelijk mank loopt, hoeft niet per se aan MKZ te leiden; net zo voor de hand liggen een close encounter met een BMW boxer of een vluchtig contact met een andere BB-er.

·         Een geschoren schaap geeft van achteren minder houvast dan een wollig exemplaar.

·         Veel minder teken in je schaamstreek na afloop ook trouwens.

·         Een schaap dat geen nee zegt, bedoelt dus ja. De slet.

Allemaal komen dus; ook jij daar ja!   ŒŒŒŒŒŒŒŒ Œ

Kampeerboerderij 'De Stolp', Stolpweg 35 Den Hoorn; een slaapbaal mee volstaat. Als je niet van kots of bedmijt houdt, neem dan ook sloop en laken mee.