1999 hacke


                                                                                                             29 april 1999

 

Beste bollenbranchers,

 

Niet om het een of ander hoor, aber Frau Hacke lonkt wieder. En als Frau Hacke lonkt, kun je maar beter niet doen alsof je dat niet in de gaten hebt. Want daar wordt mevrouw Hacke een beetje verdrietig van. En als mevrouw Hacke een beetje verdrietig wordt, slaat dat zomaar om in lichtelijk ontstemd en daarvan raakt mevrouw Hacke een beetje uit balans. En geloof mij maar: Frau Hacke kan maar beter niet uit balans raken door ons toedoen, want ik heb haar wel eens vriendelijk meegemaakt. En dan wil je niet denken hoe zij zou kúnnen zijn, als zij een weinig uit balans raakt.

 

Maar verleden jaar was zij wel hard op weg! Ons arme erelid van van eins bei zwei (Meter) en Moeder Aller Oorlogen, was verleden jaar ein wenig enttäuscht (voorbode van verdriet en naderend onheil) door jullie, goor vulnis. Nog maar net bekomen van de schrik bij het aanschouwen van de elfkoppige menigte moest zij op zondag al vroeg haar Hacke-bedje uit om nog net het laatste achterlicht te kunnen uitzwaaien. Werkelijk héél attent jongens & meisjes ener frisse motorclub die die naam al geruime tijd niet meer waardig is! Dat mot dit jaar bepaaldelijk anders, sonst gibt's Ätger. Dus: Huut, effe kein Geloel over tot op het bot opengereten liezen of andere liederlijke nichterij. Nette Renntomate Geeplein, du kommst doch auch bald wieder? Und ja, nimm dann doch auch deine Nel mit auf deinem tollen H á á á á á á á árlie D é é é é é é viedzon in Sonderausstattung! Lange klereNoek, doet die Kawastagnazi het nou al verder dan de Beurs, of weet Peer dat beter? Hee Piet van der Zwet, kom je nou met die ouwe mannen-Kadett of kopen we weer een brommer om over Hacke's landereijen te komen slingerhuigen? Constant, voor jou staat er nog een jaargang of wat Johannesbeere te wachten. En Richard Gere? Koen, waar zit je dan? En Bibber, die Jen Drolleck is het smachten zo moe! Tontos en Bruggemans komen uiteraard zonder meer want Frau Hacke houdt intens van hen en anders dat munzeltje van 1 meter 25 wel. Van Rampen misstond ook geenszins tussen de smetteloze opstallen van de familie Hacke, waar het altijd zo goed toeven is. En Ollie, mogen wij jouw Pipokar dit jaar wel verwelkomen of wordt het weer steile wand-racen zoals in de goeie ouwe tijd?

 

Zijn er eigenlijk nog meer leden in leven, naast de fossiele ruggegraat van het stel, Boer, Mar, Kuiken en sinds enige tijd de Bennebroeker delegatie? O ja, Arie nog natuurlijk, hoewel de deskundigen het over deze levensvorm het nog niet helemaal eens zijn. Zo Duits georiënteerd als hij vroeger was (stichter van het fenomeen Hacke-treffen en enig aangenomen kind van Frau zelf) zo heult hij tegenwoordig met alles dat kwalijk is van Britse makelij en dat is nogal wat. Toch mag Arie terugkijken op alweer een glimmend geslaagde engelse ziekte-rondrit, waabij helaas ook zijn Matchless gespaard bleef, ondanks driftig sleutelen vooraf. Gelukkig onteerde Gepetroep het gezelschap nog eningszins - en nu eens niet door zijn zo sympathieke persoonlijke noot - door een waar rookgordijn te leggen, waardoor de olie uit zijn Jawa gelukkig niet onverbrand op de weg belandde, in tegenstelling tot de rest van de bonte stoet. Ook waren er vermoedens dat Nel (die het de laatste tijd weer opmerkelijk goed met Geep kan vinden) zo zwaar over haar longen zat te roken achterop bij Geep.

 

 

 

 

Weet je wanneer je onze fijne motorclub wel gemobiliseerd krijgt? Moet je eens iets organiseren waarvoor je geen meter hoeft te rijden en waar HET GRATIS IS. Jawel, door toedoen van een drietal hoogbejaarde mannen (met overal haar, behalve op de goede plaatsen) leek het laatst wel nieuwjaarsreceptie in de Beurs. Opa had voor de gezelligheid zijn hele familie opgetrommeld (terwijl toch uitdrukkelijk beloofd was dat voor hen iets apart georganiseerd zou worden), Huut zo'n beetje de hele straat en Loeiboei had zelfs zijn Heerlense adoptiegezin laten invliegen. Op Maurice na dan, want die scheet op voorhand al van zo'n kluit bejaarden. Toch moet ik zeggen – hoewel zelf aan de striemende slingerschijt door een sluimerend griepje – zo'n geriatrisch treffen is zo gek nog niet. Zelfs de vierkante was er (met een dubbellucht-looprek). Misschien moeten wij die festiviteiten voortaan maar plannen op de plekken waar wij vroeger, toen wij nog jong en recht van lijf en lid waren en gezegend met  een voorspelbaar ontlastingsbeeld, nog hele dagen op de brommer naar toe zaten te vloeken en te tieren. Ter zake nu:

 

Pinksteren = Frau Hacke = allemaal komen verdammt nochmal.

 

Vrijdag 21 t/m maandag 24 mei 1999

 

Locatie: helaas onvindbaar, vooral als je binnen een straal van zo'n 300 meter rond 'Munzelhof Hacke' de weg vraagt aan zo'n plaatselijk uit de hand gelopen genetisch experiment. Je maakt de meeste kans door ongeveer zo te rijden:

 

Amsterdam-Utrecht-Arnhem-A3-Duisburg-Düsseldorf-Köln-Autobahnkreuz Köln Ost ==> richting Olpe/Wiehl A4 (hier kun je serieus fout rijden)-Overath-Wiehl-afslag Reichshof-richting Gummersbach (NIET: Bergneustadt) -na fraai slingerende afrit op T-splitsing linksaf-tweede weg rechtsaf (vóór snelwegviaduct)-richting Allenbach-via Hünsheim (Hünxheim?) bereik je Ohlhagen (daar stinkt het 't goorst en klinkt het 't luidst vanuit een groot wit schort).

 

Agenda:

 

15 mei:                                   Robbie de Waele & Cathy Hood gaan het met elkaar doen en wel in het

gemeentehuis van Borgerhout/Antwerpen aan het Moorkensplein. Het feest (Belgisch bier!) is in Moto guzzi garage Burger, Drakenhoflaan 10 te Deurne.

Als dit niet (helemaal) klopt komt dit door Peer. dat geldt overigens voor alles dat in onze berichtgeving niet klopt of veel te laat doorkomt, want ik ben slechts een onbenullige clubslet zonder Schoevers en zonder waarde.

 

11-12-13 juni:               LAATSTE TEXEL VAN DEZE EEUW

Dit jaarlijks treffen dat eenieder zo mijlenver de strot uithangt dat de meesten inmiddels de meeste schapen bij naam kennen (en dat na slechts één vluchtig contact!) mag je natuurlijk niet missen. Vuurbaas: Jeroen

 

Dat was het, ik ga naar m'n nest want het is al nacht genoeg.