1999 engelse ziekte


                                                                                                             15 februari 1999

 

Beste bollenbranchers,

 

Tragisch genoeg voor degenen die zich iets hadden willen aantrekken van de inhoud van dit bulletin (of 'briefje' zo u wilt), bereikt dit bericht jullie weer eens wat aan de late kant. Dit komt niet door ons aller Arie, de bezielende geest achter deze oproep, neehee, die zeug van een clubsecretaresse kon zich er weer eens niet eerder toe zetten, de ranzige loopse teef. Enfin, lees verder en huiver.

 

Het heeft onze Arie behaagd jullie allen (niet allemáál komen in Christus' naam!) uit te nodigen voor de  jaarlijkse klaverjas-drive in de knusse Bussen, die eens in de vijf jaar gehouden wordt. Gezien het steeds militanter wordende gedrag van afscheidingsbeweging De Met Pus Gevulde Rups, zal Theo & Susan's nederzetting overigens vanaf dit topevenement voortaan als 'De Pussen' door het het leven gaan. Dan is het misschien ook eens afgelopen met al die badgasten die Theo 's zomers de kop gek zeuren of dit nu die bewuste Lovers strandbus is. Terug naar het vals spelen. Volgens Arie komen zowel de Amsterdammers als de Rotterdammers aan hun trekken tijdens het klaverjassen, maar het is nog niet duidelijk welke koppels het betreurenswaardigst zijn. Voor een goede orde: Boer ziet er op toe dat het eerlijk gaat, dus:

 

GROOTS KLAVERJASFESTIJN MET FANTASTISCHE PRIJZEN

 

Datum:                          zaterdag 20 februari 1999 (ja dat is inderdaad wel verrot gauw al, ja!)

Aanvang:                      19.00 uur (dat is de keer zeven uur dat je je het best voelt; gaat niet op voor

                                                       Geep, die voelt zich sinds enige maanden de hele dag klote)

Accommodatie:            Congrescentrum De Pussen

Inschrijving:                 aan de zaal

Kosten:                         het is best duur, hoor

 

 

Dat was dan het spelgedeelte, nu tijd voor ernstiger zaken: wegens succes geprolongeerd:                                                                         

 

HYPERGEORGANISEERDE ENGELSE ZIEKTE-BOLLENRIT

 

ofwel:

BOLLENSTREEKRIT MET DE MATCHLESS CLUB

 

Ons – nu het eigenlijk al te laat is – onwaarschijnlijk actief lid Arie M. roept eenieder op die in het pijnlijk bezit verkeert van een BSA, Norton, Matchless, AJS, Triumph, of andere matig afgewerkte, fossiele meuk, om zich aan te sluiten bij deze attractieve smeermiddelenverplaatsing, enig in zijn soort. Net als verleden jaar zal deze rochelende, rokende, sprenkelende en - in het begin nog - bonte stoet een spoor van sproeten, spatten en plassen neerleggen, dwars door onze fraaie bollenstreek. Volgens Arie, en die weet waar ie over praat, zal men zich wederom bedienen van het uiterst doelmatige follow up-systeem, waardoor de groep, geheel in tegenstelling tot wat binnen de BB gebruikelijk is, aan het eind van de fijne dag nog steeds dezelfde samenstelling kent als aan het begin van de barre tocht. Dat is geen overbodige luxe overigens, want na lering te hebben getrokken uit de tocht van vorig jaar, zal in café De Kleine Beurs een orthodontist aan de hand van de onregelmatige gebitten of prothesen na afloop vaststellen wie wie is, wanneer dit - bij met name de deelnemers uit de staart van het peloton - zo op het eerste gezicht niet meer mogelijk is. Om de diverse overheden tegemoet te komen, zal achter de optocht dit jaar een strooiwagen rijden, dit keer niet gevuld met pekel maar met split.

 

Om het follow up-systeem optimaal te laten functioneren zal een drietal deelnemers (waaronder Arie!) gehuld gaan in gifgroene, fluorescerende overalls, die via Boer werden betrokken van de collega's van El Al. Die wilden ze, na één keer dragen door diverse El Al-medewerkers zo'n dikke zes jaar geleden, al niet meer hebben. Ze zouden direct sterk verkleurd zijn. Perfect materiaal dus om het succes van de befaamde kop-/kontwissels op iedere kruising te herhalen. Overigens, mensen die in het bezit zijn van motorfietsen die wél starten en hun boel gewoon binnen houden, zijn opnieuw ook van harte welkom. Dit geldt ook voor Geep, zij het dat hij achter de splitstrooiwagen moet blijven hangen en zich niets mag aantrekken van het follow up-systeem. Arie zou het bijzonder op prijs stellen als jullie je houden aan het volgende schema:

 

Datum:                          zondag 18 april 1999

Aanvang:                      11.00 uur

Vertrekpunt:                café De Kleine Beurs

Aankomst:                    zwart, stinkend, glibberig en onherkenbaar, in café De Kleine Beurs

 

En dan nu nog wat losse wetenswaardigheden. Allereerst een rectificatie om de toorn Sandra's af te wenden: haar Thijs mag een week eerder op voor zijn motorbrevet, want hij was er al op 4 november verleden jaar (bron: mams = redelijk betrouwbaar) en niet pas op 11 november (bron: Peer = hoogst onbetrouwbaar). Die matige secretaresse kan natuurlijk ook even zo'n geboortekaartje nalezen natuurlijk, zeker als moeders hormonen op de loer liggen.

 

Even over het drama Kawastagnazi. Lange Noek, die onlangs wel een heel strategisch gekozen snipperdag nam, wil maar niet aan het brommen slaan. En dat nog wel terwijl zijn Arja er alles aan doet om hem daarin te doen slagen. Zo was ik getuige (ongewild natuurlijk) van een gesprek waarin Arja Willem met handen en voeten probeerde te overtuigen dat hij toch maar een kakelverse brommerd bij Weyers moest gaan uitzoeken. Dat was tenslotte beter dan weer zo'n topoccasie-avontuur, waar Willem aan wilde beginnen. Hij had immers, let nu goed op lezend lid, die vuile, gore, groene kanker-Kawa niet eens horen lopen voordat ie 'm kocht. En dat zal nog wel even gaan duren ook, heb ik de indruk. Het toeval wil dat ons Noekje iedere woensdagavond die God geeft, trouw aan zijn Kawastagnazi zit te kutten, samen met voorzitter Peer. En wat nemen zij daarbij te drinken.....? Precies, en waar zitten zij na afloop nog even de voortgang te evalueren.....? Juist!

 

Nu we het toch over de Kleine Beurs hebben, het eerste BB GERIATRIE-TREFFEN nadert met rasse schreden. Op zaterdag 27 maart a.s. vieren Opa, Huut & Loeiboei (thans alledrie nog in leven) hun 40e jaarring. Niet vergeten, vanaf 21.00 uur in de kroeg. Wie het entreebewijs (bulletin van 2 december 1998 kwijt is, is mooi de piel (M/V): die komt er dus niet in. (Een nieuwe print is voor

ƒ 75,00 per stuk verkrijgbaar bij uw clubslet).

 

Treffenverslagen: uw secretaresse woonde geheel belangeloos het Loeilands treffen te Heerlen bij en kan zich daarvan nog slechts herinneren dat Boer er wederom in was geslaagd om nog vóór aankomst zijn geteisterde span vakkundig op te roken. De rest van het ongetwijfeld geslaagde weekend beslaat de nodige zwarte gaten. Omdat ik niet in Winterswijk was en daarvan ook geen BBBC-bijdrage(n) heb mogen ontvangen, dus even geen nieuws. 

 

Dan nog maar een raadsel: Waarom ligt Hillary tegenwoordig al om 05.00 uur AM haar Bill C. te kluiven? Zij wil er zeker van zijn dat zij de First Lady is.

                       

______________________________________________________________________________________________________________________________svh14.02.1999_________________________