1999 bef 2000 dmpg
  

MC De Met Pus Gevulde Rups

 

Lisserbroek, 29 september 1999

 

Boer heeft zijn Le Mans te koop; zijn zijspan is hij al kwijt. Dat komt er nu van als je geen clubblaadjes meer wilt rondbrengen. In die van nichterij vergoorde Bollenstreekbranch was hij daar wellicht nog mee weggekomen, in De Met Pus Gevulde Rups gaan wij wat minder vrijblijvend met elkaar om en dat is maar goed ook, zo kom je nog eens  ergens.

 

Zo streken wij enige tijd geleden neer in de Belgische Ardennen, op dezelfde camping waar uw clubslet ooit nog tijdens den zaterdagdixo Nederlandse dames bruuskeerde op de dansvloer. Helaas maar begrijpelijk, dit jaar bleef het akelig stil in de campingdixo. Gelukkig maakten het Belgische tarwesap en het prachtige circuit dat de Ardennen nu eenmaal zijn, alles meer dan goed. Dat je in de afscheidingsbeweging De Met Pus Gevulde Rups 'lekker onder ons' bent, biedt verschillende voordelen. Een tafeltje bij de plaatselijke Italiaan laat zich eenvoudig reserveren en zelfs het lieftallig personeel houdt zich goed. Ook het rijden in gesloten formatie biedt ongekende mogelijkheden. Links en rechts prikken en uitremmen is geen enkel probleem in een eenheidseskader, waarin het – net als in een fijn jongensboek tussen de klamme lappen van het jongenskamertje – één voor allen is en allen voor één.

 

Dat de lijnen van uw clubteef verre van ideaal worden bevonden, is haar al te vaak ingewreven en zij berust hierin, hoewel zij toch alles aanwendt om haar uitzakkende cocon nog enigszins pruimbaar met zich mee te slepen. De ideale lijnen die zij rijdt, zijn van een geheel andere orde, maar worden helaas niet door eenieder op hun juiste waarde geschat. Zo kon het gebeuren dat de berijder ener apenhanger het niet helemaal begreep, maar ach die begrijpen wel meer niet, hè Geep? Op haar gezellige, vervaarlijk ronkende Ferrari-rode Targaatje van Italiaanse en dus verfoeilijke makelij, kwam zij lekker breed waaierend achter in het groepje, links over de wegas op een fraai klimmende rechtshander aansturen, toen plots een – nog – glanzend chopperhok van de ander kant uit het bos opdook. Uw razende typiste, het bevallige lijf voor de gelegenheid in zwetend leer geperst en mede daardoor blij van zin, reageerde geroutineerd en wierp haar Guzje een meter naar rechts om vervolgens schouderophalend over zoveel wansmaak haar  weg te vervolgen.

 

 

De apenhangerkamikaze echter, op een woonerf al moeite hebbend met de controle over zijn wanstaltig schrot, aarzelde geen moment en besloot tot het enige juiste: hij schrok. En zo hoorde uw wentelteefje véél later van uw, met medeneming van de BB-clubkas uitgeweken, penningmeester die in het bezit is van kuipspiegels mét beeld, dat voornoemde tegenligger aan de stofwolken te oordelen aan het crossen was geslagen, zonder een daarvoor geschikte motorfiets. Nu was dat hok ook niet geschikt geweest voor op het asfalt, dus samenvattend kunnen wij concluderen dat deze chopperkwee eieren voor zijn geld heeft gekozen door er zelf vanaf te stappen. En zo bleven wij nog een tijdje doortuffen, daar in Eiffelland.

 

Die MDLNaVM-Walen doen trouwens makkelijker afstand van hun pintjes dan van hun peut. Moet je op zondag eens langs binnendoorweggetjes proberen te tanken! Eerst vreet zo'n automaat bijkans je VISA-vriend op om vervolgens iedere dienst categorisch te weigeren. Het is dat een HD-bikkel met HD-mokkel achterop viel voor de charmes van ondergetekende en mij voor een kleine, doch mij niet onaangename wederdienst uitvlucht bood met zijn Belgenbankpas, anders had ik daar van de zenuwen nu nog op een terras gezeten.

 

Voor degenen die de hierboven beschreven lotgevallen aanspreken en ook wel zouden willen toetreden tot het alleraardigst gezelschap dat De Met Pus Gevulde Rups nu eenmaal is, hebben wij goed nieuws, namelijk het:

 

BEF 2000 TREFFEN 1999

 

 

Op 15/16/17 oktober a.s. strijkt MC DMPGR neer op camping Kohnenhof te Obereisenbach in Luxemburg. Het is aan toplid en Luxburger Maarten Kool te danken dat wij ons hier opnieuw aangenaam gaan verpozen, ten koste van de autochtone bevolking die hier nu eenmaal veel hinder van ondervindt.

 

           

Aankomst:                         vrijdag 15 oktober

Adres:                                camping 'Kohnenhof' te Obereisenbach, Luxemburg

Telefoon:                           (00 352) 929 464

Logies:                               onder Lux (niet te verwarren met luxe) dak, slaapbaal mee, tent

                                           zelf weten

Diner vrijdag:                   jóh, wat dacht je zelf?!

Vroegstuk zaterdag:         jaha

Diner zaterdag:                 dik voor z'n mik

Vroegstuk zondag:            binnen houden aub

Vertrek:                            wanneer weer blaastestbestand zondag 17 oktober

Kledingadvies:                  overdag iets nats, 's avonds iets niet al te besmettelijks, 's nachts

                                           iets pikants, gekkie!

Beffen:                               doorgaans geen aanrader, doch in dit geval slechts 2000 keer nodig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan nog even dit: Geep is een hele foute farizeeër, maar blijkt toch onvermoede goede kanten te hebben. Hij heeft een van zijn Jappen verkwanseld ten faveure van een fraaie Duc, je weet wel zo'n fiets die hem ooit die kop en eretitel van een Renntomate bezorgde. Het doet mij pijn om te moeten zeggen, maar als vrouw ben ik trots op onze Geep. Gelukkig blijkt hij daarentegen toch een schizofrene tijdbom te zijn, want wat doet de wispelturige hufter? Levert ie niet die te heet gewassen nep-Harley in, maar die voor een Jap toch alleszins redelijke 'GelbeYamaha'! De combinatie van die schijt-Honda, type Rob de Nijs, met de ranke Duc maakt van Gepetroep een soort Duo Penotti, maar dan een met de steunkleur rood.

 

Het moet voor Kuiken een hele geruststelling zijn dat de beste diefstalbeveiliging voor zijn 'sportmof' de aanschaf van het apparaat zelf is geweest. Het moet tenslotte wel een gruwelijk vullisorgel zijn als ze dat hok laten staan en die BMW met caravan van Boer meenemen. Of het is de daders om Boer zijn ergonomische kombuis en smaakvol gekozen kleding te doen geweest bepaaldelijk.

 

Nog voor dat wij het Boer onmogelijk hebben gemaakt om dit blad te bezorgen, had onze Renntomate zich reeds bereid verklaard deze mooie taak op zijn ranke jongensschouders te nemen. Klachten over de bezorging  kunt u dan ook het best rechtstreeks met hem afhandelen, waarbij wij adviseren zijn Ducati wel, maar hemzelf en zijn Honda-gedrocht vooral niet te sparen.

 

Tot in het hertogdom!

 

 

NB: het gat 'Obereisenbach' komt waarschijnlijk slechts voor op de plaatselijke plattegronden, vandaar dat wij u adviseren richting Frankrijk te rijden en daar waar de wegen leuk en de benzine betaalbaar worden, even naar de camping te bellen om je te laten escorteren. Je wordt dan opgehaald door degenen die het wél hebben gevonden. Geloof je het zelf?