1998 loeilands & gepetroep & geriatrie

 

 

                                                                                                                                                                      2 december 1998

 

Beste Bollenbranchers,

 

Dit bulletin gaat (in willekeurige volgorde) over: Hoegja, we gjaan weeg naag Heeglen, hè / een RAI-bezoek door bestuursleden en deskundigen / aansluitend: ein Toter vor dem Zug / liederlijk nichtengedrag in de familie W. te H. / het geboorte-overschot in de BB / Winterswijk 1999 / geriatrisch treffen in café De Kleine Beurs in maart 1999 en, niet te vergeten, 'een schaduw viel over een Renntomate.'

 

Om maar met het gemakkelijkste te beginnen: Geep deugt niet. Op zich geen wereldschokkende ontdekking, wat dat betreft hebben wij immers al het nodige mogen genieten van het jong, maar nu is hij dan toch te ver gegaan. Na ooit ons aller hart te hebben gestolen met zijn fijne jongens-Ducati, die hem in het schone Gothenland zelfs de eretitel 'Renntomate' opleverde, presteerde het kleine, gerimpelde, blozende huftertje het, om jarenlang op zo'n Savage-triepding (of Rebel-schrot? ik wendde ook zo snel de blik af) rond te nichten. Toen Geep echter ook zelf meende nu lang genoeg voor Hans van der Togt te hebben rondgereden en het hem ook maatschappelijk weer dik voor de tegenwind ging, verscheen daar plotseling - tot afgunstig tandenknarsen van Kawastagnazi-Noek - een vieze vuile vette (VVV) Yamaha-Jap ten tonele, waardoor het aanzien van den Gepetroep een aardige sprong voorwaarts maakte. Geheel ten onrechte, zoals spoedig zou blijken. Wat flikt namelijk die godvergeten Teringtubbie?! Hij ruilt zijn nog naar parafine meurende spierballenjap in voor, op een Intruder na, het gruwelijkste waarop een vader zijn kersverse (gaat niet op in het geval van Geep) schoonzoon kan zien komen aanrijden: DE HONDA SHADOW. Jaha, want Geep ging weer eens wat vaker toeren met Nel achterop, en zeg nou zelf: "Het was wel een speciale uitvoering hoor" (de Shadow). Goed, wij waren niet teleurgesteld, wij waren woest! En omdat wij niet voor onszelf in stonden, besloten wij Geep's aanwinst niet bij hem thuis, maar op de Motor-Rai te gaan aanschouwen.

 

En zo toog een zware delegatie (Peer 140 kg, Noek 85 kg, zwager Peter 135kg en uw secretaresse 50 kg, 90/58/95) met de trein(!) naar het Amsterdamse. Het kon niet missen: temidden van grijzende vijftigers met paardestaart, ranzige Rob de Nijs-typen, "Toll-, Super-, Klasse und Geil"-kwelende kutmoffen met kopdoek en fragmentatie-Lederhose en platinablonde, door eigen reuzelaanwas uitgezakte paddenwijven, stond hij daar in al zijn glorie: net zo een als die van Geep. Je kon goed zien dat het een beperkte, speciale uitgave betrof, Geep. Zeer beperkt.

 

Elders op de Rai wees Noek ons met het schaamrood in de liezen op al die o zo guitige scooterjes. Precies zulke als waarop twee van zijn liederlijke nichtenbroers zich sinds kort plegen voort te bewegen. Kijk, van Kees kun je nog zoiets verwachten, maar van die op het oog toch zo mannelijke man, Tontos (klinkt als: kont-Jos), hadden wij toch een ander beeld. Noek bleef sowieso niet veel bespaard de laatste tijd. Kuiken plaatste de doodsteek door hem uitgebreid verslag te doen van hoe mooi 'De Stenen' die nieuwe Shadow van Geep wel niet had gevonden. Jullie hoeven dus niet zo te schrikken als 'Steen' straks ook op z'n knieën zo'n te heet gewassen Harley zit te flossen, terwijl hij op zijn fleurige scooter rondbromt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Genoeg walging! Op naar de kroeg zou het na de Rai en wel via het spoor naar Nieuw-Vennep. Ga je godver één keer per jaar met de trein (goud plan, Peer!), hoor je op het station in Amsterdam al dat er door een stroomstoring voor onbepaalde tijd vertraging geldt tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. "Als het goed is, staan in Hoofddorp bussen klaar om u verder te vervoeren," zegt de brave machinist nog. Niet dus en dat van die stroom was ook gelogen want d'r lag gewoon ein Toter vor dem Zug. Dus wat dat betreft kwam Geep's waakse verleden bij de NS nog even fijntjes ter sprake. Onze taxichauffeur vond het kennelijk geen goed idee wat wij van woede met het (nog warme?) lichaam van plan waren, want hij verloor bijna de macht over het stuur toen wij hem dat vertelden.

 

Maar gelukkig is er ook wel wat fijns te melden: 3 x 40 = 120 jaar en dus reden voor groot feest. Huut, Loeiboei en Opa organiseren op 27 maart 1999 het eerste:

 

BB-GERIATRIE-TREFFEN

 

Locatie:               café De Kleine Beurs

Aanvang:            21.00 uur

Entree:                deze brief is entreebewijs en derhalve goud waard; op duplicatie volgt de dood

Bijzonderheden:  een band maakt herrie (Loeiboei ook) / looprekken buiten parkeren

O ja:                    je kunt er ook iets te drinken krijgen

 

Bovengenoemde heren is nauwelijks aan te zien dat zij deze mijlpaal gaan bereiken. Bij het horen van de stem van Huut zie je immers een fris jongmens voor je. Okay, de naam 'Opa' zaait wat verwarring, maar als je Frans-Jan kent, weet je dat hij zijn gebutste, getaande kop dankt aan een aantal ongelukkige val- en struikelpartijtjes, die niets met zijn leeftijd van doen hebben. En dan Loeiboei. Hij kleedt zich jeugdig correct, behandelt het lichaam met zorg en voelt zich zelfs niet te goed om zijn herfstcoupe van tijd tot tijd weer wat op kleur te brengen. Ook hem geef je echt geen veertig. Eerder vijftig.

 

De branch begint dan wel steeds meer uit fossiele troep te bestaan, voor jonge aanwas wordt ook gezorgd. Paul en Sandra baarden op 11 november hun zoon Thijs en Bert en Ancorra vier dagen later hun dochter Annabel. Allen maken het bijzonder wel en Kuiken ziet kansen om de toenemende cashflow door kinderbijslag aan te wenden voor het Algemeen Branch Belang (ABB).

 

Nu we het toch over zaad hebben, even een raadsel: Monica Lewinsky heeft onlangs een boek uitgegeven. Ken je de titel?

 

'How to suck seed in the White House'

 

Nu we het net toch over Kuiken hadden, wij hebben hem pas

iets heel verstandigs zien doen. Kuiken-varken heeft zijn plannen,

voor een suffe caravan aan zijn GS-klimrek, laten varen ten faveure

van een een strakke sportmof. Het doet mij pijn, maar ik moet

eerlijk bekennen, je hebt ook wel goeie Duitsers. De vraag rijst:

waar doet het kreng het van? Die praatjes over de clubkas snijden

geen hout, want die is al jaren leeg. Nee, er moet meer achter zitten.

Het zal wel te maken hebben met die duistere tripjes naar o.a.

Scandinavië. God mag weten wat dat jong daar allemaal uitspookt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot slot nog twee puntjes.

 

M    Hoega, we gjaan weeg naag Heeglen, hè. Anders gezegd: het is weer de hoogste tijd voor:

 

LOEILANDTREFFEN 1998 TE HEEGLEN, Hè

 

Volgens beproefd concept vertoeven wij op 11, 12 en 13 december (gjauw al, hè) al weer voor de derde keer in:

                                                               Camping/café ‘In den Hof’

                                               Musschenbroek  27

                                               HEERLEN-Noord

                                               tel: 045 5708234

 

Je gaat er naar toe, kunt er eten (eventueel met iets te drinken erbij), iets drinken (eventueel met iets te drinken erbij), en met je favoriete clublid van gedachten wisselen. Omdat hier letterlijk alles goed onder de pannen is, kun je volstaan met munten, Visa en slaapbaal. Extra's: het betreft gemengd slapen op de slaapzolder (ook op zondag). Kosten: dat bepaalt je favoriete clublid.

 

 

M    Op 8, 9 en 10 januari 1999 organiseert MC Hamerland:

 

WINTERSWIJK-TREFFEN 1999

 

Locatie:                         Verenigingsgebouw 'Juliana' (lijkt op 'Weerestein-gebouwtje' / Peer weet wel waar  

                                   het is)

Logies:                    kamperen (=ontberen)

                        Bijzonderheden:      kampvuur, band

                        Kosten rijder:         ƒ 12,50

                        Kosten duozitter:           ƒ   5,00

                        Kosten jaarhanger: ƒ   2,50

                        Kosten plaquette:           ƒ    7,00 (dat is niet die kwalijk riekende koek die je doorgaans 's morgens aan de  

                                                                        binnenkant van het gebit en/of voor joe tent aantreft)

                        O ja:                         je kunt er ook iets te drinken krijgen

 

                        Dat was het even, geloof ik.

 

                        O ja, wel allemaal komen, hè. De Met Pus Gevulde Rups is watching you.

                       

___________________________________________________________________________________________________________________________________svh02.12.1998_________________________