1998 hacke & engelse ziekte

                                                                                                                             

 

 

                                                                                                                                   24 april 1998

Beste Bollenbranchers,

 

Wie zich in één of meer van de volgende merken herkent:

 

BSA   Norton   Harley Davidson   Matchless   AJS   BMW   ETC

 

met andere woorden: vullis dus, mag nu opveren van de klamme driezits om met gezwinde spoed dit fossiele schrot weer tot leven te schoppen. Jawel, het heeft ons aller Arie M. behaagd weer een heuse BOLLENRIT te organiseren voor de wat oudere, wat langzamere motorfiets. Dit laatste had wat ons betreft niet expliciet vermeld hoeven worden.

 

Zondag 3 mei 1998, vertrek 11.00 uur vanuit de Kleine Beurs.

 

Gelukkig is door onze Arie een tussenstop gepland, zodat al die andere niet zo opvallen. Om een en ander ordentelijk te laten verlopen, zoals Arie dat nu eenmaal graag ziet, zal bij iedere kruising of splitsing door één van de koplopers (jaha) het motorrijwiel in de juiste richting geplaatst worden, zodat ook degenen die buiten het eerste kwartier deze hindernis zullen nemen niet nodeloos behoeven te 'steken' na een verkeerde richtingkeuze. Als de hele troep veilig de hoek om is, zal deze vleesgeworden wegwijzer zijn inmiddels afgeslagen machine weer vloekend aanzwengelen en achteraan de colonne aansluiten. Zo krijgt iedere deelnemer de kans voor het eerst van zijn leven het veld aan te voeren! Nuttige wenken:

 

M    Kruisingen en splitsingen worden niet afgezet: de duur van een dergelijke exercitie zou te veel vergen van het begrip van onze medeweggebruikers.

 

M    Omdat ook de AJS- en Matchless-club van de partij zullen zijn, luidt ons kledingadvies: niet te lichte, goed op 90 graden te wassen, eenvoudige casual wear, liefst niet te nieuw. Het dragen van stofbril of vizier wordt van harte aanbevolen  

 

M    De fossiele colonne zou in de Bollenstreek - en in het gebied rond Keukenhof in het bijzonder - weleens bijval kunnen krijgen van sommige bloembollentoeristen, met name waar het bejaarde BMW's betreft. Het verdient aanbeveling in voorkomende gevallen de groet, een fier, schuin omhoog uitgestoken vlakke rechterhand, te negeren, tenzij zich ter plekke een andere afdoende oplossing aandient.

 

Nu we het toch over Duitsland hebben: het is bald wieder Pinksteren en dus op naar Ohlhagen voor het:

 

11e FRAU HACKE TREFFEN

 

Ook dit jaar zullen wij de helse zoektocht naar unsere liebe Frau Hacke, beschermheilige van onze club, weer aanvaarden. Als compensatie voor de Keukenhof-terreur en zeer de moeite waard. Al was het maar voor haar stem... Marco Bruggemans coördineert het hout sprokkelen, Tontos en Loeiboei verzorgen het geluid (waar Frau Hacke zwijgt) en Boer de techniek.

 

 

Datum:                          30 mei t/m 1 juni 1998

Vertrek:                        zaterdag 30 mei 12.00 uur vanuit de Kleine Beurs (geldt niet voor de

                                      families Kool en Van der Vlugt) of op vrijdagmiddag/avond:

                                      reisadviseur in dat geval: Jan Waasdorp

Logies:                          eigenes Zelt, of die van Zwekko, via Lange Noek (ex-lid met

                                      Kawastagnatie)

Vroegstuk:                    Schnitzels (Wiener oder Zigeuner)

Luns:                             Schnitzels (Wiener oder Zigeuner)

Avondtafel:                   Schnitzels (Wiener oder Zigeuner)

Imbiß:                           Schnitzels (Wiener oder Zigeuner)

Euro:                            Reichsmark

Route: Amsterdam-Utrecht-Arnhem-A3-Duisburg-Düsseldorf-Köln-Autobahnkreuz          Köln Ost ==> richting Olpe/Wiehl A4 (hier kun je serieus fout rijden)-Overath-      Wiehl-

            afslag Reichshof-richting Bergneustadt/Gummersbach (= onder snelweg door waar je

            vanaf komt)-eerste afrit af naar beneden-einde links-tweede(?) weg rechts (vóór

            snelwegviaduct) (hier ook trouwens!). Je bent nu echt in der Mittevon nirgendwo, maar

                          vertrouw um Gottes willen op je eigen richtingsgevoel en niet op dat van de plaatselijke munzels (vraag maar aan Jan & Koosje...).

                                      Richting Halle(?) volgen totdat je Ohlhagen ontwaart wil nog weleens helpen.

 

AGENDA:

 

De afgelopen laatste zondag van de maand (26 april jl.) bij de BUSSEN was weer reuzegezellig, mede door de hoge opkomst en het laag allooi.

 

TEXEL staat nog steeds vast voor 20 en 21 juni a.s., evenals de veerpont. Komen hoor; moet van Peer, boer Commandeur (zonder mast) en alle schapen.

 

VERSE RUBRIEK:

 

Vroeger werd in dit fraaie cluborgaan nogal eens over 'wist u datjes' geneuzeld. Wel, dat doen we dus niet meer, vandaar het:

 

Er gaan geruchten dat:

 

twee Hillegommer leden enigszins gebrouilleerd zijn graakt en dat nog wel met elkaar. Het gaat nu eens niet om elkanders wijf, maar gewoon over onroerend goed verkeerd. Een aantal buren, waaronder slapend lid B. te H., in bezit van een eveneens slapende Gelbe Kawasaki,  kocht onlangs gezamenlijk een zwaar vervallen loods op een Hillegoms perceel met vervuilingsgraad D4, waarover een ander slapend lid, (met uitzondering van die ene klamme nacht, zo'n vier maanden geleden, waarover over nog eens vijf maanden meer) B. v/d B, gewoon was recht van overpad te hebben. Uit het zogenaamde gewoonterecht dat hij inmiddels zo gewoon was, dat het hem eigenlijk best beviel.

 

Slapend en bibberend (behalve als hij slaapt) lid B. te H., onder druk gezet door zijn mede-eigenaars, klopte zo eens op een goede avond aan bij slapend lid B. v/d B. te H., die toevallig wakker was, om hem te vertellen dat het recht van overpad zojuist zou zijn verstreken. Deze mededeling deed slapend lid B. v/d B. zodanig ontwaken, dat hij in staat was ter plekke een hevig conflict aan te gaan met slapend lid B. te H., dat tot de op de dag voortraast. Het zo nu en dan slapend lid (met uitzondering van al die klamme nachten voorafgaand aan die van zo'n zes maanden geleden, waarover over nog eens drie maanden meer) P. v/d B. te L, broer van slapend lid B. v/d B te H., suggereerde zelfs dat een en ander zo dreigt te escaleren, dat Pieter Storms binnenkort met zijn Breekijzer die scheefgezakte schuur komt rechtzetten. Wij houden u op de hoogte.