Bef 2000 Laatste oproep

 

 

7 oktober 1998

 

Beste bollenbranchers,

 

Laatste oproep: Komt allen naar het fenomenale, wervelende, onovertroffen:

 

BEF 2000 Treffen 1998

16-18 oktober

 

Nog slechts een goeie week te gaan lieve vrienden en het is weer zover: we ruilen de overvolle, saaie, vlakke, kaarsrechte, veel vervloekte Nederlandse pleurispolderwegen in, voor het land waar het leven nog wel goed is: Groothertogdom Luxemburg. Daar, in de uitlopers van de Belgische Ardennen, liggen de wegen waarvoor het brommerrijden ooit bedacht is. Hier verliezen je banden weldra hun Henk Warmerdam-vorm en adhesie en kun je zelfs zonder drank in je mik op gruwelijke wijze op je smoel gaan, zonder je ervoor te hoeven schamen.

 

Vader Kool lokt ons naar de fraaie rondingen boven Vianden waar het jullie spoedig zal duizelen van de uitnodigende bochten en gulle bieren. Als je wijs bent - en dat zijn jullie - dan stap je vrijdagmiddag 16 oktober op den brommer, met medeneming van slechts: 1 slaapbaal, 1 meter floss, 1 borstel of gebittenbak, 1 stuks min of meer acceptabele onderfuik en zo'n 2000 beffen, om vervolgens ingekrat te worden in de al eerder gememoreerde Kip-caravan. Dit laatste tot volle tevredenheid van Kuiken-varken. Ons aller Maarten heeft zorg gedragen voor warme prak op diverse avonden, toerrit op zaterdag, open haard (voor de Van der Togten) dan wel kampvuur (voor de - dommere - bikkels) en, voor wie het nog zijn/haar klemgezopen strot door krijgt, twee ontbijten. Hiervoor tikt u slechts 2000 beffen af, terwijl kleine kasverschillen op de bekende vriendelijke wijze op zondagochtend voor vertrek worden vereffend.

 

Welkome verrassing dit jaar is de afwezigheid van de clubsecretaresse. Hij ligt het betreffende weekend zijn poten te harsen en gaat op voor een borstverkleining. Met name dat laatste weerhoudt hem tijdelijk van al te veel rijwind. Daar staat gelukkig tegenover dat het promotieteam van Motorclub De Met Pus Gevulde Rups aanwezig zal zijn. Voor ieder nieuw lid ligt een aardige attentie te wachten; naakt. Boer zal de inschrijving coördineren om erop toe te zien dat het eerlijk gaat.

 

Dan schijnt er enige onduidelijkheid te bestaan over de locatie van BEF 2000 1998. In de veronderstelling dat het gemiddelde lid (ongeacht de lengte) in zo'n klein drollenland als Luxemburg nu eenmaal is, het wel zou moeten kunnen vinden, heb ik in de vorige nieuwsbrief volstaan met het noemen van het gewraakte land. Omdat helaas wederom gebleken is dat het richtinggevoel van het doorsnee Branch-lid overeen komt met dat van de naaktslak of Jan Dwaasdorp en het geheugen niet veel verder strekt dan dat van de Amerikaanse president, volgt hier een klein hulpmiddel:

 

Camping Kohnenhof ligt tussen de plaatsjes Rodershausen en Ober-Eisenbach. Er is één weg in Luxemburg: de N7. Deze volg je van noord naar zuid (dit leg ik niet verder uit); 1 km ten noorden (idem) van het plaatsje Hosingen, tief je linksaf richting Rodershausen. In het dal (klinkt als: Rodershausen) tieft u rechtsaf. Na ongeveer 3 km ligt de camping links te stinken. Omdat ook deze fraaie routebeschrijving vele vragen zal oproepen, is voor de werkelijke clubamoebe op de achterzijde een kaartje opgenomen.

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________svh07.10.1998_______________