2009 Gezin Boei in Drenthe

*** Ingezonden mededeling ***

 

 

 


Waarde leden van kwalijk riekende drek,                                                                           16 januari 2009

 

Na herhaaldelijk verzoek van een bijkans wanhopige Nina Boei en het evenzo vele malen botweg negeren hiervan door hare ranzigheid zelve, doet laatstgenoemde hierbij eindelijk kond van een heuglijke migratie: het gezin Boei heeft al geruime tijd geleden zijn schamele biezen gepakt en is neergestreken in het altoos bruisende Emmer-Compascuum, in het land van Bartje.

 

Naar verluidt is aan deze kleine volksverhuizing uit Hillegom enige zachte dwang van gemeentewege voorafgegaan. De locatie waar het gezin Boei zich uiteindelijk toegang verschafte tot een Drentse plaggenhut, had veel te maken met het merk motorfiets waarop het gelukkige ouderpaar zich pleegt te vervoeren: veel noordelijker dan Emmer-Compascuum bleek helaas niet haalbaar.

 

Kort en goed, voor hen die het gezin Boei een warm hart toedragen en graag zelf eens een kijkje willen nemen hoe warmpjes de Boeitjes er tegenwoordig bij zitten, het adres luidt:

 

Nina, Savine en Loei Boei,

Oosterdiep Westzijde 12

7881 GK Emmer-Compascuum

 

(reserveren is niet nodig)

 

Lastig te vinden is het niet: volg slechts de olievlekken in het Oosterdiep en de gewokkelde stukken Italiaans aluminium in de berm aan de Westzijde. Mocht u desalniettemin te ver doorrijden, dan wijzen klinkende straatnamen in het bruisende stadshart zoals 'Bargweg', 'Kalkwark' en 'Koppeldwarsweg' u wel tijdig op uw dwaling. Bovendien is er altijd nog de zalvende stem van onze Loeiboei aan de einder, die als een lichtend baken de weg wijst door het Drentse turfland.

 

Tot zover deze mededeling,

 

Van Slettensteijn